Tuesday, June 22, 2010

Kepanasan & Kestabilan




salam reader sekalian...
lame sungguh habib tak menulis entri.
Antare sebab musim imtihan yang berlalu@takde idea nak mengupdate blog@panas lua dalam
memandang kan zakat yang di rindui pun tidak menunjukkan tande2 nak menghadirkan diri...

Alhamdulillah imtihan tahriri fasl thani pun da berakhir(agak mencemaskan sepanjang menjawab)
ape yang tinggal hanye imtihan syafawi(lisan) belum berakhir yang di jangke
1hb july ni...insyaAllah doakan la sahabat2
Sekarang pun musim assoifi pun da menunjukkan kehadiran yang mendadak sehingga mencecah ke 45@40 drjah celcius.Di anggarkan antare suhu yg tertinggi di antare musim2 panas yg lepas(statistik sendiri),tapi kite sebagai hamba Allah yg di beri akal untuk berfikir,maka fikirlah sebab di hadiahkan musim panas ni.
Sume yang Allah jadikan ade sebab musabbab yg tersendiri..
Kalau di fikirkan,musim panas yg Allah jadikan adalah untuk mengembalikan kestabilan bumi ni sendiri setelah beberape bulan kita mengharungi musim shita'(sejuk).
Name pun da tinggal kat benua Afrika kan,jadi bagi habib,permainan musim suda serasi sediakala bagi penduduk ardil kinanah ni,jadi tak perlu nk mengeluh@memaki!@!@*&^%%$@ seumpamenye...Bg habib,nk marah seumpame kite marah kepade yg menjadikan diri kite ni

p/s: Alhamdulillah panas hari ni taklah mcm semalam
bole tdo dgn aman damai







1 Comment:

  1. cyber of jihad said...
    salam saudara..
    selamat hari raya korban!!
    semoga iman saudara berderau mencintai kematian(jihad)!
    semoga saudara dimurahi rezeki dan dipanjangkan umur disertai dengan keberkatan dalam hidup saudara!
    AMIN!

Post a Comment



sedikit pehetahuan tentang manaqib habaib... seta ilmu2 yang boleh di cana bersama Nabi s.a.w.bersabda, “Yang terbaik diantara kamu sekalian ialah yang terbaik perlakuaannya terhadap ahlulbaiytku, setelah aku kembali kehazirat Allah.” (Hadis Sahih dari Abu Hurairah r.a. diriwayatkan oleh al-Hakim, Abu Ya’la, Abu Nu’aim dan Addailamy